Варна 16°
fallback
Живот
12:06 | 17 октомври 2019
Обновен: 22:17 | 27 април 2024

Италианска фритата с аспержи и гъби

Време на приготвяне: 60 мин., Порции: 2

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

2 супени лъжици зехтин

1 скилидка чесън, обелена

250 г аспержи, обелени и нарязани

250 г гъби, нарязани

сол и черен пипер на вкус

1/3 чаша сухо бяло вино

4 яйца

1/3 чаша прясно мляко

3 супени лъжици настърган пармезан

1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан

 

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. В дълбок тиган, подходящ за печене и на фурна, загрейте зехтина. В него запържете чесъна за около 1-2 минути. Добавете аспержите и гъбите. Гответе още 5 минути, докато омекнат. Овкусете със сол и пипер. Добавете и виното. Извадете чесъна.

 

Разбийте яйцата, млякото, 2 лъжици пармезан, магданоза, сол, черен пипер в купа. Добавете в тигана и разбъркайте внимателно. Пържете, докато яйцата се стегнат леко или 3 минути. Поръсете с остатъка от пармезана и преместете във фурната. Печете фритатата за около 20 минути или до получаване на златиста коричка.

 

az-jenata.bg

 

Тези храни ни зареждат с енергия

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback