Варна 15°
fallback
Живот
14:28 | 17 ноември 2019
Обновен: 22:55 | 27 април 2024

Картофена салата с бекон

Време на приготвяне: 40 мин., Порции: 2-3

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

1 и ½ кг картофи

500 г бекон

1 глава лук

2 скилидки чесън

зехтин

За дресинга

3 с.л. зехтин

3 с.л. оцет

3 с.л. дижонска горчица

сол, черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

Сварете картофите като за картофена салата. В добре загрят тиган с няколко капки мазнина запечатайте до златисто нарязания на по-едри парченца бекон. След това го отделете в чиния върху кухненска хартия, за да отнеме излишната мазнина.

 

В същия тиган добавете нарязаните на ситно лук и чесън, с няколко капки зехтин, и гответе докато поомекнат. Сложете сварените картофи в купа. Прибавете към тях лука, чесъна и бекона. Овкусете с дресинга и поръсете с малко магданоз.

 

az-jenata.bg

Четете още: Рецепта на деня: Бисквитени бонбони с ябълки

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback