Варна 15°
fallback
Живот
13:46 | 29 януари 2020
Обновен: 18:52 | 7 май 2024

Паста с карфиол на фурна

Време на приготвяне: 45 мин., Порции: 4

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

450 г паста „мидени черупки“

400 г карфиол, накъсан

250 г заквасена сметана

225 г настърган чедър

115 г пармезан, настърган

сол и черен пипер на вкус

пресен магданоз на вкус

препечени крутони на вкус за гарниране

 

Приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода за 5 минути. Отцедете и запазете течността. Загрейте сметаната в тиган на много слаба температура, докато се разтопи. Овкусете със сол и пипер. В нея разбъркайте пастата, карфиола и магданоза. Прехвърлете в тава за печене. Поръсете с крутоните и сирената. Печете, докато сирената се разтопят.

 

az-jenata.bg

 

Невероятните храни и напитки, които буквално топят калории!

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback