Салата с леща, гъби и синьо сирене

Време на приготвяне: 30 мин., Порции: 2-3

Салата с леща, гъби и синьо сирене

Продукти:

400 г пресни гъби по ваш избор

300 г леща, която трябва да сварите предварително

200 г синьо сирене по ваш избор

1 шепа бейби спанак

3-4 скилидки стрит чесън

няколко стръка спанак

сол, черен пипер на вкус

1 малка глава червен лук

оцет балсамико на вкус

 

Приготвяне:

В добре загрят тиган с малко зехтин сложете нарязаните гъби. Когато поомекнат може да им добавите чесъна. След 1-2 минути прибавете сварената и отцедена леща, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и премахнете от огъня. Прехвърлете в подходяща чиния, добавете нарязаните лук, сирене и магданоз, целите листа бейби спанак. По желание може да добавите малко оцет балсамико или обикновен.

 

az-jenata.bg

 

Рецепта на деня: Облачни хлебчета

Новини

Коментари

Живот
Новини Варна
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата