IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
15:30 | 20 март 2015
Обновен: 14:03 | 29 април 2024

Най-сладката професия

Британка изяжда по 130 шоколадови яйца на седмица

По материала работи: Златина Добрева
Най-сладката професия

Работата на жената с най-сладката професия е да тества шоколадови великденски яйца - по 130 бройки всяка седмица, пише в. "Дейли мирър".
Щастливата служба се заема от красивата 27-годишна британка Алекс Емерсън-Уайт. Тя работи за веригата магазини "Маркс енд Спенсър".
Алекс обикаля света, за да снабди сладкарските щандове с най-добрата шоколадова продукция, която често е изготвена на ръка в Обединеното Кралство или в Ирландия.
Тази година на нея й се наложи да опита гигантското великденско яйце Golden Lattice с тегло 1,5 кг и любимото на децата "Прасето Пърси".
"В зависимост от седмиците ми се налага да похапвам между 50 и 60 парчета шоколад, което като обща маса прави около 5 килограма", доверява Алекс.
За да не трупа килограми от захарите, служителката на веригата посещава четири пъти седмично фитнеса, преди да отиде на работа.
В момента Алекс планира лакомствата за щанда през великденския период за 2016 г. А за тази година специалитетът ще бъде "Шокохолик" - яйце с тегло 1,5 килограма, което се приготвя на ръка от 12 майстори в продължение на 1 час. От него ще бъде пусната в продажба ограничена серия от 7500 бройки, посочва БТА.

Коментари

Новини Варна