Варна 13°
fallback
Живот
09:01 | 4 октомври 2020
Обновен: 08:19 | 30 април 2024

Вярна ли е поговорката "Русо гладно няма"?

4 факта в подкрепа на тази теза

По материала работи: Слав Велев

Русо гладно няма, гласи поговорката, която подкрепя мита, че на блондинките им върви повече в живота. Макар да са единица мярка за тъпота във вицовете, изрусените дами имат своите безспорни козове.

 

Кои са те се опитва да обобщи dir.bg с уточнението, че само 5% от европейците и северноамериканците са естествено руси. Това обяснява и защо повечето блондинки са изкуствени.

 

Понякога русата коса е следствие от мутация. Счита се, че русата коса е резултат от двойна еволюция. С появата на светлата кожа се появява и светлата коса в Северна Европа, но русата коса на хората на Соломоновите острови в Меланезия се счита, че е резултат от единична мутация на определен ген.

 

Съществуват естествено руси хора и в Азия, макар да са изключение. Азиатците по принцип са брюнети, но има и техни представители с руса коса. Счита се, че техният произход идва от древни времена, тъй като мумии с жълта коса са били открити в Монголия и Китай

 

Русите хора имат повече стръкове коса на главата си

 

И по-точно около 150 000, докато тези с черна, кафява и червена коса имат съответно 110 000, 100 000 и 90 000. Вероятната причина за това е, че косата по този начин иска да предпази скалпа от вредното влияние на UV лъчите. Тъмната коса съдържа повече меланин, който осигурява по-добра защита срещу слънчевите лъчи.

 

Блондинките са по-съблазнителни

 

Редица проучвания са доказали това твърдение. Дори няма значение дали косата на дамата е истинска, или е перука.

 

Жените със светла коса са по-добре платени

 

Друго проучване сочи, че дамите с коси като слънцето са със 7% по-добре платени от жените с друг цвят на косата.

 

Блондинките се женят за по-богати мъже

 

Това е доказано със същото проучване. То установило, че съпрузите на блондинките печелят с около 6% повече от съпрузите на дамите с друг цвят на косата.

 

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback