IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Живот
10:00 | 26 май 2021
Обновен: 10:06 | 29 март 2024

Ламборгини на 5 дни, струващо милион, повози абитуриентка (СНИМКИ)

Колата е на шуменски бизнесмен

По материала работи: Слав Велев
Ламборгини на 5 дни, струващо милион, повози абитуриентка (СНИМКИ)

Абитуриентка от Шумен събра очите на съгражданите си и на цяла България, след като се появи на бала си с уникален за автомобилния свят и първи за България Lamborghini Urus с тунинг от Mansory. Колата е позната като проект „Venatus“. Под капака й реват 810 коня, а цената на автомобила се предполага, че е около 1 милион лева, съобщи "Монитор".

Ламборгинито е влязло в страната през "Дунав мост" в Русе преди пет дни и е собственост на известен шуменски бизнесмен.

Докато познавачите ахкаха, разпознали уникалната версия, лаиците в Шумен, мърмореха, че вместо да се фукат с тузарската си кола, собствениците са можели поне да я измият, а не де се явяват с кален капак.

Точно "калта" обаче е част от карбоновия тунинг, заради който колата изглежда толкова зверски и струва толкова скъпо. В света има около 12 хиляди екземпляра на Lamborghini Urus, но шуменският е лилаво-черна версия на с пълен пакет на Mansory и с розов волан.

Дизайнът е с допълнителни карбонови елементи, задно крило и големи отвори за охлаждане. Според описанията на модела в сайта на Mansory версията Venatus Evo 4-литровият V8 двигател е с увеличена мощ от 810 конски сили. Максималната му скорост е 320 километра в час, а ускорението до 100 км/ч става за 3.3 секунди. Автомобилът „лети“ върху 24-цолови джанти.

Коментари

К.в ( преди 2 години )
Реклама на колата ли правите или новина съобщихте?Шушляци
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна