Варна 12°
fallback
Живот
11:30 | 12 ноември 2021
Обновен: 10:36 | 1 май 2024

Защо обиграните тираджии (мъже) носят със себе си… дамски превръзки?

С дамския аксесоар краката им винаги са сухи

По материала работи: Ставри Таргов

Настъпването на студения сезон води до специфични проблеми за професионалните шофьори. Методи за решаване на редица от тях вече са известни от практиката на опитните шофьори. Ето и още един.

Т.нар. тираджии например, трябва да прекарват по много часове всеки ден в кабината на камиона. През зимата модерните TIR-ове са добре отоплени, но шофирането в уютна кабина също може да бъде неудобно.

Например от факта, че имаме топли обувки на краката си през зимата. В загрят салон на тежкотоварен автомобил бързо става горещо. И краката започват да се потят неумолимо. Всичко би било наред, ако професионалните шофьори не са принудени, напускайки колата, дълго време да стоят с мокри отвътре обувки в студа...

Повечето професионални шофьори нямат представа как да избегнат или да се справят с такава ситуация и се примиряват с "мокрите" неприятности, но опитните руски тираджии дори не се опитват да използват резервни чисти чорапи. Те имат друго решение на проблема и то е известно отдавна.

Решението се използва по-специално от шофьори на камиони, които доставят стоки до търговски обекти в града. Те прекарват цял ден в шофиране, но и често излизат от колата на студено. И вместо да се преобуват от топли зимни обувки с домашни чехли, те поддържат краката си сухи с... дамски превръзки.

Достатъчно е да поставят обикновена дамска превръзка вместо или над стелката на обувката с абсорбиращата страна към ходилото. Така сухите крака през целия ден са гарантирани! Именно за такива случаи опитните руски шофьори държат пакет дамски превръзки в камиона, пише automedia.investor.bg

Автор на статията:
Ставри Таргов
ползи тираджии дамски превръзки
0 коментара
fallback
fallback