IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
10:15 | 24 ноември 2021
Обновен: 23:14 | 17 април 2024

Бутилка във волана на колата! Автопилот ли? Канавката те зове (ВИДЕО)

Има хора, които искат да се противопоставят на правилата

По материала работи: Ставри Таргов
Бутилка във волана на колата! Автопилот ли? Канавката те зове (ВИДЕО)

През 2021 г. все още не е възможно да оставите автомобила си да се движи автономно. Някои производители на автомобили като Tesla, се приближават, но в Европа разпоредбите забраняват на производителите да внедряват тази технология. И водачът е длъжен да държи контрола във всяка ситуация.

Всичко това е добре известно, но има хора, които искат да се противопоставят на правилата. Те явно вярват, че са по-умни от останалите, като това с пълна сила важи за шофьора на това Peugeot 208.

Той решава да излъже система за наблюдение на водача, която следи дали ръцете му са на волана и поставя бутилка от вода. След това активира системата за следене на лентата и сяда на пасажерското място.

Любопитното е, че на задната седалка има още един човек, който снима случващото се. Както се вижда от видеото, колата се опитва да се задържи в лентата, при това доста време, но в крайна сметка на един изходите от магистралата се озова в крайпътната канавка заедно с двамата си пътници.

Ясно е, че автомобилът и неговата система за подпомагане на водача не носят отговорност за този инцидент. Нито един сериен автомобил на Peugeot не е оборудван със система за автономно шофиране, така че тази случка би трябвало да стресне всички, които имат подобни идеи в главите си, съобщава automedia.investor.bg

Видео Facebook

Коментари

Новини Варна