IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
11:20 | 8 октомври 2022
Обновен: 03:37 | 25 април 2024

Скандал: Настаниха в една стая миски от Русия и Украйна за участие в конкурс

Двете трябва да делят едно помещение до 25 октомври, когато е гала вечерта в Джакарта

По материала работи: Слав Велев
Скандал: Настаниха в една стая миски от Русия и Украйна за участие в конкурс

Страшен скандал се разрази на международния конкурс за красота Мис Гранд Интернешънъл, който тази година се провежда в Индонезия, предаде БЛИЦ.

Представителката на Украйна Олга Василив използва профила си в Инстаграм, за да се оплаче публично от организацията за конкурса. Оказва се, че организаторите я сложили в една хотелска стая с представителката на Русия Екатерина Асташенкова. Двете трябва да делят едно помещение до 25 октомври, когато е гала вечерта в Джакарта.

Василив сподели, че е изпитала "гняв и болка", когато установила, че съквартирантката ѝ е представителка на "терористична държава".

Главната ми мисия е да запозная света с моята страна, с украинския дух, с нашата красота, с нашата сила и с това, което търпим в момента, написа тя в своя публикация.

Постът на Василив събра множество отзиви сред потребителите ѝ и в крайна сметка организаторите решиха да преместят украинката в друга стая.

От своя страна руската представителка също използва социалните мрежи, за да призове за мир, изтъквайки и своите украински корени.

Аз съм първата от моето семейство, която е родена в Русия. Всички останали са от Украйна. За мен цялата тази политическа ситуация е изключително сложна и се надявам гласът ми да бъде чут по време на церемонията. Аз съм против омразата и съм "за" приятелството, любовта и световния мир, написа Асташенкова.

В конкурса Мис Гранд Интернешънъл, създаден през 2013 г., участие ще вземат представителки от повече от 70 страни, отбелязва 20minutos.

Коментари

Новини Варна