IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
14:40 | 30 ноември 2022
Обновен: 04:45 | 19 април 2024

Докато колата загрява в студеното време навън – какво още да сторим?

Вижте!

По материала работи: Ставри Таргов
Докато колата загрява в студеното време навън – какво още да сторим?

Колата задължително първо трябва да загрее в студеното време. Какво още трябва да се направи, докато двигателят достигне работна температура?

Преди да стартирате двигателя, се препоръчва включването на консуматорите на енергия. Най-лесно е да се активират аварийните светлини, което ще помогне за възобновяване на работните електрохимични процеси на батерията.

Така те ще дадат на задвижването добър тласък на мощност. И едва след това може да се стартира двигателя. Ако автомобилът е оборудван с механична скоростна кутия, тогава ще бъде полезно да се натиснете педала на съединителя докрай, като това трябва да се направи преди моторът да бъде активиран.

По този начин стартирането на задвижващия агрегат ще стане, без да се нарушават трансмисионните валове и ще се премахне допълнителното натоварване, както от самата кутия, така и от стартера.

При автоматичната скоростна кутия в студа първо трябва да загреят нейните компоненти и маслената течност, като внимателно се превключва режимите на шофиране с натиснат педал на спирачката. Тоест, докато колата остава на място. Няколко секунди за всеки режим - от D до R - ще бъдат достатъчни.

Четете повече в automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна