IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
13:00 | 2 февруари 2023
Обновен: 16:21 | 22 април 2024

Смачкаха сърцето ми и го изхвърлиха... Майчин зов за разменените бебета

Жената разказа, че все още се опознават със собственото ѝ дете. И често се чува с другата майка

По материала работи: Ставри Таргов
Смачкаха сърцето ми и го изхвърлиха... Майчин зов за разменените бебета

Разменените бебета в ръцете на адвокатите на двете семейства. Снимка ТОДОР МАНГЪРОВ

"Това е травма за цял живот. Искам виновният да бъде установен и наказан", това заяви майката, подала сигнала за разменените в болница „Шейново” бебета.
Тя видя за първи път детето, което е родила, четири месеца след раждането. И се раздели с детето, което е отглеждала и смятала за родно.

„Умиление е чувството, което изпитваш към своето биологично дете. Иначе, усещането към другото дете, което даваш, детето, което си гледал толкова време и го чувстваш като свое. Разбива ти се сърцето. Виновният, който причини това на мен и на другата майка - смачка ми сърцето и го изхвърли в кофата за боклук”, каза майката, пожелала анонимност, пред Нова тв.

Жената разказа, че все още се опознават се със собственото ѝ дете. И често се чува с другата майка, която го познава по-добре от нея.

„Изпитвам гняв, нормално. Очаквам да се намери виновното лице, да бъде наказано най-малкото да бъде уволнено, да не кажа и да си получи присъдата от съда като виновно лице”, допълни майката.

„Мисля, че е редно да понесе наказателна отговорност. Това е престъпление”, каза още тя.

След отказа доброволно да бъдат обезщетени от болницата, тази сутрин адвокатът на семейството подаде иск в съда срещу „Шейново”. Той е в размер на 300 000 лева. За родителите, сестрата и дядото на размененото бебе, които са потърпевши от грешката на болницата.

Прогнозите са съдебното дело да продължи поне година и половина, което ще причини допълнителни травми на родителите.

„Аз и в момента, при всяко едно включване по темата, се сривам. Не го пожелавам на никого. Това е страшна болка, която се преживява трудно”, сподели още майката, цитирана от 24 часа.

Коментари

Новини Варна