IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
11:05 | 26 март 2023
Обновен: 22:07 | 18 март 2024

Съвет: До края на март не бързайте да сменяте зимните гуми

Очакванията са от вторник да захладнее

По материала работи: Ставри Таргов
Съвет: До края на март не бързайте да сменяте зимните гуми

Владимир Тодоров

Поради по-ниските температури през нощта и рано сутрин от Асоциацията на пострадалите при катастрофи съветват шофьорите да не сменят още зимните с летни гуми, въпреки че Закона за движение по пътищата го позволява от първи март.

Очакванията са от вторник да захладнее, като сутрин температурите ще са с повече от 10 градуса по-ниски от тези през уикенда.

"Нека да напомним, че в закона е записано, че от 15 ноември до 1 март водачите трябва да бъдат със зимни гуми или с гуми, които са с 4 милиметра протектор най-малко, но моят съвет е да не се бърза да се сменят зимните с летни, защото температурите все още са ниски.

Технологично има едни граници, които са 6 градуса по Целзий, които влияят на качеството на каучука, така че по-добре е да се изчака до края на месец март и тогава да се мисли за смяна на гумите.

Температурите са над 6 градуса. Тогава спокойно може да слагаме летните гуми". Това коментира пред БНР Владимир Тодоров, който оглавява Асоциацията на пострадалите от катастрофи.

Все още ниските температури сутрин оказват влияние на каучука на гумата, напомни той.

Коментари

Новини Варна