IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
13:20 | 26 май 2023
Обновен: 23:31 | 25 април 2024

4 начина да декорираме дома си

По материала работи: Ставри Таргов
4 начина да декорираме дома си

Снимка Pixabay

Украсата за дома е важен елемент, без който интериорът няма да изглежда напълно завършен. Днес могат да се намерят различни видове декорация, чието присъствие ще внесе естетика и модерно излъчване в жилището.

От ikea.bg съветват да се наблегне на продукти от рода на картините за стена, изкуствените цветя и свещниците, за да се създаде уютна и съвременна обстановка. Съществуват интересни идеи, от които да се възползваме, когато дойде време да се погрижим за оформлението на имота, в който живеем.

Защо декорацията е важна за всеки дом?

Преди да купим декорация за дома, е нужно да се убедим напълно в нейния принос за добрите интериорни резултати. Когато е поставена на правилното място в стаята, тя ще ѝ придаде желаното очарование и оригиналност. За да усещаме уют и комфорт в помещението, е нужно не само да купим скъпи мебели и функционална техника, но да наблегнем и на “дребния шрифт”. Декорацията може да бъде сложена на места като хола, спалнята и кухнята, както и в детската стая, където също има нужда от присъствието на декоративни елементи като стикери, растения и др.

4 оригинални начина да декорираме с аксесоари

Много хора се питат по какъв начин да декорират жилището си, така че то да добие актуален облик. Варианти има доста разнообразни, а в топ 4 попадат следните практики:

- вази – те са една от най-предпочитаните декорации за дома, защото е подходящо да се поставят на места като скрина, секцията, масата в хола, нощното шкафче, до прозореца и т.н. Могат да се аранжират със сухи и с живи цветя, като и в двата случая стоят стилно и ефектно;

- огледала – моделите във винтидж стил с метален и с дървен обков са чудесен начин да придадем идентичност на помещението, залагайки и на практическите ползи, които този елемент носи със себе си. Огледалата се търсят за декорирането на помещения като спалнята и коридора, но с правилния дизайн биха стояли чудесно и в други стаи;

- изкуствени цветя – основното им предимство е, че остават в добър вид във времето, защото са декоративни и не се нуждаят от грижи. Тяхното присъствие е винаги от полза за красивия интериор у дома, където освен модерно обзавеждане, трябва да има и бутикова украса, за да е обстановката напълно завършена;

- свещници – те са източник на уют и хармония, защото с меката си светлина, внасят спокойствие в стаята. Освен това са налични с всякакви дизайни и могат да се открият с дървена и с метална конструкция.

Картините са също сред топ попаденията, когато става дума за декорация на дома. Подобни висящи елементи правят стената красива и интересна, като е възможно да се купят с по-големи и с по-малки размери.

С какво да се съобразим при избор на декорация?

Декорацията за дома е тема, която вълнува всеки човек. Винаги има какво да се каже по въпроса с украсата на жилището, а за правилния ѝ избор е важно да обмислим следните точки:

- пространство – ако площта на помещението е голяма, то ще имате възможност и за подредбата на повече декоративни компоненти. Малките стаи не бива да се претупват с излишна украса, за да не създаде илюзията за още по-ограничена площ;

- стил на обзавеждането – основно правило при избора на декорация за дома е да се обърне внимание на съществуващия интериор. Ако има шарени елементи или такива в различни цветове, е хубаво да се избере стилна украса, която да се впише добре в обстановката. При наличието на обзавеждане в неутралната гама можем да си позволим декоративни елементи в ярки нюанси, които да послужат за акцент;

- бюджет – важно е да се съобразим и с финансовите си възможности, когато е време да закупим декорация за дома. Пазарът предлага бюджетни и луксозни решения, така че всеки купувач да може да намери подходящите според джоба си.

При избор на украса за жилището е важно да изберем качествена такава, за да остане тя в добро състояние във времето. Желателно е да се обърне внимание предимно на материалите, от които е изработен продуктът, както и на детайлите, които всъщност издават много за неговото качество.

Новини Варна