Необходими продукти:
4 чушки
2 тиквички
7-8 главички лук /по-малки/
16-20 гъби
1 домат
Марината:
4-5 с. л. зехтин
1-2 с. л. лимонен сок
риган
босилек
сол
1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците за шишчета на подходящи, еднакви по големина парчета. Разбъркваме продуктите за маринатата и нарязаната на ситно скилидка чесън, заливаме продуктите за шишчетата с маринатата и ги оставяме 10 минути. След това нанизваме последователно на шишчета и печем на предварително загрята и намазана с олио скара.
Ако слагаме домат, овиваме по 2-3 шишчета във фолио и печем по 6 -7 минути от всяка страна.
Коментари