IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
14:22 | 23 септември 2015
Обновен: 13:42 | 28 април 2024

Минесота разкараха Рагнар, искал много пари

Брадатият рокер радваше феновете повече от 20 години

По материала работи: Деян Михайлов
Минесота разкараха Рагнар, искал много пари

Брадатият тип, който кръстосваше с мотор и надъхваше феновете на Минесота на всеки домакински мач в продължение на над 20 години, вече е без работа. Джо Джуранич, известен сред „викингите” като Рагнар, не се споразумя с шефовете на тима за възнаграждението си и няма повече да кара на “TCF бенк стейдиъм”.

„Не върви да седя у дома пред телевизора докато отборът играе. Но това не е мой избор. Друг взе решението вместо мен. Липсвате ми, но нека не униваме и да продължим напред”, написа във Facebook профила си Рагнар.

По информация на Асошиейтед прес Джуранич е поискал $20 000 на мач за срок от десет години, което означава кръгло $2 000 000, без да се броят евентуални домакинства на „викингите” в плейофи. Контраофертата е била запазване на досегашното заплащане ($1500 ва мача), след което шефовете на тима „му пожелали успех в търсенето на нов отбор”.

„Оценяваме значението на Рагнар за нашата организация в последните две десетилетия. Възнамеряваме да му организираме подобаващ бенефис този сезон и винаги ще го посрещнем с удоволствие на стадиона”, се казва в прес съобщение на Минесота.

Фенове на Рагнар вече стартираха онлайн петиция за връщането му. Но за разлика от официалния талисман Виктор, който е на работа от 2007 г., брадатият мотоциклетист не е на щат в клуба, което усложнява евентуалните преговори.

 

Коментари

Новини Варна