Необходими продукти:
½ кг кайма
2 моркова
1-2 лука
целина
магданоз
За соса:
½ лимон
1 кисело мляко
4 с.л. брашно
сол
Начин на приготвяне:
Тенджерата се напълва до половината с вода. Нарязват се 2 моркова, 1-2 лука, добавят се целина и магданоз. След като поврат десетина минути, намаляваме котлона. Омесваме ½ кг кайма с ориз и оформяме кюфтенца с големината на орех. Пускаме ги при задушените зеленчуци.
За соса: Смесват се и се разбиват с миксер: около едно бурканче кисело мляко, четвърт или половин изцеден лимон, 4 пълни лъжици брашно и сол на вкус.
Така приготвения сос се добавя към сварените кюфтенца и се бърка внимателно. След около 15 минути ястието е готово.
Приготвя се лесно, сосът е лек и много приятен!
Коментари