Варна °
fallback
Живот
09:48 | 1 октомври 2015
Обновен: 07:28 | 15 юни 2025

Рецепта на деня: Пилешки гърди с вино

Добър апетит!

По материала работи: Златина Добрева

Необходими продукти:

4 порции пилешки гърди 90 г масло 4 с.л. бяло вино 4 с.л. настърган пармезан брашно 4 с.л. пилешки бульон сок от половин лимон сол

Начин на приготвяне:

Начуканите, посолени и оваляни в брашно пилешки гърди изпържваме на тих огън в масло. Добавяме виното и задушаваме 1-2 мин. Поръсваме гърдите със сиренето, заливаме с бульона и задушаваме под капак още 5 мин. Поднасяме в предварително затоплени чинии залети с получилия се при задушаването сос.

Добър апетит!

 

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback