Необходими продукти:
1 пиле
40 г масло
3 с.л. зехтин
60 г шунка
1 глава кромид лук
4 с.л. бяло вино
350 г добре узрели домати
2 зелени чушки
брашно, розмарин, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на четвъртини пилето, посоляваме, поръсваме с чер пипер и брашно и изпържваме добре в масло и малко зехтин. Изваждаме го и в останалата мазнина изпържваме до златисто ситно нарязания лук, прибавяме нарязаната на ивички шунка, виното, пилето, розмарина и задушаваме, докато виното се изпари. Добавяме попарените и ситно нарязани домати и задушаваме под капак още около половин час. Нарязваме почистените чушки на по-широки ивички, изпържваме ги и прибавяме към пилето, като продължаваме да задушаваме до омекване.
Добър апетит!
Коментари