Продукти:
2 чаши натрошени крекери с вкус на сирене
1 чаша кромид лук, ситно нарязан на кубчета
½ чаша галета
2 супени лъжици сусамово семе
сол и черен пипер на вкус
4 бр пилешки гърди без кожа, нарязани на половини
3 супени лъжици майонеза
Приготвяне:
Смесете крекерите и лука заедно с галетата, сусама, солта, черния пипер в купа. Разбъркайте и заделете настрана.
Измийте пилешките гърди и ги подсушете. Нанесете тънък слой майонеза навсякъде по тях. След това потопете в сместа с крекерите. Направете това от двете страни на месото.
Поставете пилешкото в предварително подготвена и намазнена тавичка. Поръсете обилно с останалата част от сместа в крекерите. Напръскайте пилето малко с олио и вода.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.
Коментари