Бързи триъгълни банички

Да ви е сладко!

Бързи триъгълни банички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

12 фини кори за баница

5 бр. яйца

200 г сирене (или 100 г извара и 100 г сирене)

6 с.л. олио

бучка масло

1 разбито яйце за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сиренето (сиренето с изварата) се натрошава и се смесва с яйцата. Получава се рядка смес.

Всяка от корите се сгъва откъм широката страна на половина и в средата се разстилат около 2 с.л. от сместа. Кората се загръща от двете страни и се получава правоъгълник, който се сгъва на две и после на триъгълник. Триъгълните банички се подреждат в правоъгълна тава с размери 28х38 см намазана с масло.

Олиото се загрява и се сипва по 1 с.л. на две триъгълни банички. Отгоре се намазва с допълнително разбитото яйце (или ако е останала от яйчено-сирената смес) и се пече в предварително загрята фурна на 180-200 С до златисто. След като изстинат, могат да се разрежат на по-малки триъгълници, като хапки. Чудесни са за шведска маса.

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата