Необходими продукти:
350 г спагети
200 г гъби
150 г грах
30 г масло
1 с.л. зехтин
90 г кромид лук
4 парчета бекон
6 с.л. вода
лимонов сок, сол
настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Изпържваме в масло ситно нарязания лук, граха и бекона на тънки парчета. Задушаваме 5 мин., като разбъркваме отвреме навреме. Наливаме вода и задушаваме под капак още десетина минути. Прибавяме нарязаните гъби, 1 лъжичка лимонов сок, сол и задушаваме още 5 мин. Сварените спагети прецеждаме, поставяме в затоплени чинии, заливаме с гъбената смес и поднасяме поръсени с настърганото сирене – може и ементал.
Добър апетит!
Коментари