Рецепта на деня: Полента, запечена с шунка

Добър апетит!

Рецепта на деня: Полента, запечена с шунка

Необходими продукти:
200 г царевично брашно
800 мл вода
300 г шунка
150 г настъргано сирене
40 г масло
доматен сос
сол

Начин на приготвяне:
Изсипваме брашното във вряща леко подсолена вода, възваряваме, разбъркваме добре, намаляваме огъня и при постоянно бъркане сваряваме полентата. Оставяме да изстине, изрязваме  фигурки, подреждаме на редове в намазана с масло тавичка и поръсваме с шунка и сирене. Заливаме с разтопено масло и доматен сос, поръсваме с настърганото сирене и запичаме в умерена фурна.

Добър апетит!

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата