Продукти:
2 литра олио за пържене
1 чаша вода
½ чаша маргарин или масло
1 чаша брашно
¼ чаена лъжичка сол
3 яйца
¼ чаша захар
¼ чаена лъжичка канела
Приготвяне:
В дълбока тенджера загрейте мазнината на силен огън.
За да направите сместа за чуросите, загрейте водата в друга тенджера. Добавете вътре маслото. Нека се разтопи. Добавете брашното и солта. Разбъркайте врящата смес. След това намалете огъня като непрекъснато разбърквате енергично, за да не загори и да не стане на бучки.
Сместа трябва да се сгъсти. Свалете от огъня. Добавете едно по едно яйцата. Разбъркайте с миксер.
Напълнете сладкарски пош или шприц със сместа. Внимателно изстисквайте ивици тесто в сгорещената мазнина. Пържете на маслена баня за няколко минути и вадете с решетъчна лъжица.
Отцедете чуросите върху кухненска хартия. Сервирайте с пудра захар.
Коментари