IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:58 | 13 ноември 2015
Обновен: 03:06 | 9 май 2025

Запечено пилешко по флорентински

Рецепта на деня

По материала работи: Деян Михайлов
Запечено пилешко по флорентински

Продукти:

4 бр пилешки гърди без кост, нарязани на едри парчета

¼ чаша масло

3 чаени лъжички чесън, млян

1 супена лъжица пресен лимонов сок

150 г гъби, нарязани

1 супена лъжица средиземноморска подправка (меланж)

½ чаша настърган пармезан

200 г спанак, сварен или от консерва

1 кубче гъбен бульон

2/3 чаша бекон, нарязан

2 чаши настъргана моцарела

 

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете пилешките гърди върху хартия за печене. Печете 20-30 минути, докато покафенее леко и соковете му започнат да изтичат. Извадете от фурната и оставете настрана.

Увеличете температурата на 230 градуса. На котлона разтопете маслото в тиган и запържете чесъна, лимоновия сок, кубчето бульон, разтворено в чаша вода, подправката и пармезана.

На дъното на тавичката за печене, която сте освободили от месото, разстелете спанака. Върху него подредете гъбите. След това върнете месото върху полученото канапе. Покрийте с приготвената смес. Поръсете с парченцата бекон и накрая моцарелата.

Печете на 200 градуса за около 25-30 минути или до готовност.

Коментари

Новини Варна