ПОЛИНА ПЕТРОВА
Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ
Тиквено парти организираха в ОДЗ „Маргаритка“ в кв. „Вл. Варненчик“.
В есенния празник се включиха повече от 150 деца и техните родители. Малчуганите правиха лакомства от тиква с помощта на готвач №1 на България за 2009 година Петър Йоргов.
Той е основател на Българската асоциация за кулинарна култура. Той има специално отношение към приготвянето на храна за най-малките и има специално разработено детско меню. С присъщата си отзивчивост и ангажираност Петьо Йоргов посети няколко пъти детското заведение, за да подготви работата си в кухнята и да се запознае с оборудването, което ще използва.
Тиквата в лакомствата беше специалната съставка, за която децата не знаеха предварително.
Те получиха тестото вече подготвено и участваха в оформянето и изпичането на сладките. Най-забавната част беше дегустацията, в която те трябваше да познаят каква е тайната съставка. В работата си в кухнята децата бяха подпомогнати от батковци и какички от Професионалната гимназия по туризъм, които в момента учат готварство.
Тиквите за празника в ОДЗ „Маргаритка“ са осигурени от биоферма, похвали се директорът на детското заведение Параскева Люцканова.
Денят, посветен на тиквата, е част от поредицата инициативи, свързани с есента, които организират в ОДЗ „Маргаритка“.
Преди няколко седмици, както в. „Черно море“ информира, децата правиха декорации от пъстри есенни листа и рисуваха върху тикви с помощта на художници и приложници.
Коментари