Необходими продукти:
500 г рибено филе
60 г масло
2 филийки бял хляб
1 яйце
магданоз, индийско орехче, чер пипер, сол
брашно, прясно мляко
За бульона: моркови, лук, чесън, карамфилче, щипка къри, магданоз, мащерка, дафинов лист, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме най-напред бульона. Поставяме в студена вода нарязаните моркови, лук, чесън, прибавяме подправките и варим 20 мин. Прибавяме рибеното филе, сол и варим до омекване. Обезкостяваме филето, намачкваме го с вилица, прибавяме предварително накиснатия в млякото хляб, маслото, яйцето, сол и подправките, разбъркваме сместа, оформяме кюфтета, овалваме гив брашно и пържим от двете страни. Поднасяме ги топли.
Добър апетит!
Коментари