НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 бр. яйца
1 ч.ч. захар
80 мл прясно мляко
80 мл олио
1 ч.ч. брашно + още 2-3 с.л.
3 с.л. какао
10 г бакпулвер
1-2 ванилии или ванилена захар
За пудинга:
2 пакетчета крем с варене ванилия на д-р Йоткер или вкус по избор
1 л прясно мляко
1/2 ч.ч. захар за крема
За гарниране:
2 пакетчета суха сметана
300 мл прясно мляко или 200 мл сладкарска сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
От продуктите за блата се приготвя смес, която се изпича в правоъгълна форма или продълговата тавичка. Изчаква се да поизстине и се продупчва през еднакво разстояние с приспособление за избушване на пресни чушки. Останалите в уреда изрезки се отделят на страна. Блата се залива с топлия крем и се посипва с отделените и натрошени изрезки. Прибира се в хладилник за 2-3 часа.
Отгоре се покрива с разбитата сметана и се украсява по желание.
* Може продупчения блат да се сиропира леко преди да се залее с крема.
* Може да се добавят към крема и 1-2 малки банана нарязани на дребно, след като се запълнят дупките на сладкиша.
gotvach.bg
Коментари