IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:49 | 26 ноември 2015
Обновен: 04:22 | 10 май 2025

Дупчен сладкиш с пудинг и сметана

Да ви е сладко!

По материала работи: Юлиян Атанасов
Дупчен сладкиш с пудинг и сметана

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
 3 бр. яйца
1 ч.ч. захар
 80 мл прясно мляко
 80 мл олио
 1 ч.ч. брашно + още 2-3 с.л.
3 с.л. какао
 10 г бакпулвер
 1-2 ванилии или ванилена захар

За пудинга:
2 пакетчета крем с варене ванилия на д-р Йоткер или вкус по избор
1 л прясно мляко
 1/2 ч.ч. захар за крема
За гарниране:
 2 пакетчета суха сметана
 300 мл прясно мляко или 200 мл сладкарска сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
От продуктите за блата се приготвя смес, която се изпича в правоъгълна форма или продълговата тавичка. Изчаква се да поизстине и се продупчва през еднакво разстояние с приспособление за избушване на пресни чушки. Останалите в уреда изрезки се отделят на страна. Блата се залива с топлия крем и се посипва с отделените и натрошени изрезки. Прибира се в хладилник за 2-3 часа. 
Отгоре се покрива с разбитата сметана и се украсява по желание. 

* Може продупчения блат да се сиропира леко преди да се залее с крема.
* Може да се добавят към крема и 1-2 малки банана нарязани на дребно, след като се запълнят дупките на сладкиша.

gotvach.bg

Коментари

Новини Варна