IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
09:34 | 29 ноември 2015
Обновен: 06:09 | 7 май 2025

Хрупкави пилешки гърди с чесън, кашкавал и пармезан

Да ви е сладко!

По материала работи: Юлиян Атанасов
Хрупкави пилешки гърди с чесън, кашкавал и пармезан

Продукти:

8 бр пилешки гърди без кост

½ чаша масло

4 скилидки чесън

¾ чаша суха галета

½ чаша прясно настърган пармезан

1 и ½ чаши настърган кашкавал

¼ чаена лъжичка чедър, настърган

1 щипка сушен магданоз

¼ чаена лъжичка риган

¼ чаена лъжичка черен пипер

1/8 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото в тенджера на слаб огън. Запържете намачкания чесън за 5 минути.

В плитка купа смесете галетата, сирената, магданоза, ригана, пипера и солта.

Потопете всяка от пилешките гърди в сместа, така че да покрие плътно. След това натиснете плътно в средината на филия хляб, за да попие излишното количество марината.

Подредете пилешките гърди в намазнена тавичка за печене и печете в загрята фурна за около 30 минути.

Коментари

Новини Варна