Необходими продукти за плънката: 6-8 кори за баница 500 г пилешко месо 2-3 глави лук 1 патладжан 1 ч.ч. грах (от буркан или предварително бланширан) 1-2 с.л. доматено пюре 5 с.л. олио сол, черен и червен пипер, мащерка За соса бешамел: - 2 с.л. масло - 2 с.л. брашно - 300 мл прясно мляко - сол, пипер За поръсване: - 100 г настърган кашкавал Начин на приготвяне: Нарежете патладжана на кубчета, посолете го и оставете за известно време, докато му изтече горчивата вода. Запържете патладжана в малко олио. Когато стане златист, извадете върху кухненска хартия и оставете настрани. В същия тиган сложете нарязаното на хапки пилешко месо (най-добре от обезкостени бутчета) и нарязания лук. Запържете и тях. После добавете доматеното пюре и подправките, разбъркайте добре. Върнете патладжана в тигана, добавете и граха. Сложете капак и оставете за няколко минути. Разбъркайте финално и свалете от котлона. Оставете за кратко да изстине, преди да започнете да пълните джобчетата. За да оформите кебапа, ви трябва купичка или друг съд с подходяща форма. Сложете една или две кори върху купичката така,че краищата им да излизат извън нея. Напълнете с плънката и завийте джобчето, така че тя да не се вижда. Всяко джобче обръщайте в ръката си и подреждайте в тавичка, която предварително сте намазали с олио или масло. Разтопете маслото, сложете брашното и бъркайте до получаване на гъста каша. Разредете я със студеното прясно мляко и бъркайте, докато сосът стане хомогенен. Овкусете със сол и пипер. С този сос намажете всяко джобче така, че сосът да го облее отвсякъде. Сложете във фурната на 190 градуса. Печете около 30-40 минути. Поръсете джобчетата с настъргания кашкавал и върнете във фурната за още 10-ина минути. Ще ви издадем една малка тайна - със същата плънка можете да напълните и издълбани патладжани, които отново да залеете с бешамелов сос и да запечете с кашкавал. Ако пък не сте почитатели на патладжаните, заменете ги с кубчета картофи в плънката.
Добър апетит!