Варна °
fallback
Живот
11:51 | 19 декември 2015
Обновен: 07:42 | 7 май 2025

Рецепта на деня: Боб с леща

Приятно хапване!

По материала работи: Златина Добрева

Необходими продукти:

350 г боб, може да бъде и от консерва, тогава не се налага да се кисне или да се изхвърля първата вода при варенето  250 г леща  1 голяма глава лук  8 скилидки чесън  2 моркова  чаена лъжичка червен пипер  5 сухи чушки, предварително накиснати във вода  1 люта чушка  1/2 ч.л. джоджен  50 мл олио  100 г пасирани домати  малко парче целина

 

Начин на приготвяне: Бобът се накисва от вечерта във вода. На другия ден се изплаква и се слага да се вари. Първата вода се изхвърля, съветва az-jenata. След това се налива нова вода към него и се слага да се вари заедно с нарязаните моркови, целина и лук. Готви се на тих огън. Когато бобът е наполовина готов се добавят лещата, чушките, олиото, червеният пипер и чесънът. Десет минути преди да махнете ястието от котлона може да овкусите с джоджен и домати.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback