IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
09:50 | 26 януари 2016
Обновен: 15:38 | 10 май 2025

Рецепта на деня: Сладкиш с ябълки по швейцарски

Да ви е сладко!

По материала работи: Златина Добрева
Рецепта на деня: Сладкиш с ябълки по швейцарски

Необходими продукти:
250 г ябълки
70 г обелени бадеми
60 г стафиди
300 мл прясно мляко
45 г грис
120 г масло
3 яйца
120 г захар
1 ч. л. канела
масло за намазване и галета  за поръсване на формата

 

Начин на приготвяне:
Поставяме гриса в горещото мляко и варим 3 мин., като бъркаме непрекъснато, след което охлаждаме. Смесваме омекналото масло със захарта и разбиваме до получаване на пяна. Прибавяме постепенно жълтъците и 60 г ситно нарязани бадеми, стафидите и канелата. Смесваме жълтъчената смес с кашата от грис, обелените и нарязани на тънки парченца ябълки и накрая с разбитите на твърд сняг белтъци. Поставяме тестото в намазана  и поръсена с галета форма и печем в слаба фурна. Украсяваме сладкиша с останалите бадеми и го поднасяме топъл или студен.


 Да ви е сладко!

Коментари

Новини Варна