Необходими продукти:
250 г ябълки
70 г обелени бадеми
60 г стафиди
300 мл прясно мляко
45 г грис
120 г масло
3 яйца
120 г захар
1 ч. л. канела
масло за намазване и галета за поръсване на формата
Начин на приготвяне:
Поставяме гриса в горещото мляко и варим 3 мин., като бъркаме непрекъснато, след което охлаждаме. Смесваме омекналото масло със захарта и разбиваме до получаване на пяна. Прибавяме постепенно жълтъците и 60 г ситно нарязани бадеми, стафидите и канелата. Смесваме жълтъчената смес с кашата от грис, обелените и нарязани на тънки парченца ябълки и накрая с разбитите на твърд сняг белтъци. Поставяме тестото в намазана и поръсена с галета форма и печем в слаба фурна. Украсяваме сладкиша с останалите бадеми и го поднасяме топъл или студен.
Да ви е сладко!
Коментари