Пълнена кисела зелка

Добър апетит!

Пълнена кисела зелка

Необходими продукти:

 

1 кисела зелка
300 г свинско месо
2 глави кромид лук
мас
доматен сос, кимион, черен и червен пипер


Начин на приготвяне:
Вземаме една стегната, не много голяма кисела зелка, изчистваме омекналите й листа и внимателно с остър нож издълбаваме средата, като гледаме зелката да запази формата си. Вземаме 300 г свинско месо, нарязваме го на дребни късчета и го изпържваме с 2 глави нарязан лук в 2–3 лъжици мас. Подправяме със сол, черен и червен пипер и пълним зелката, след което внимателно я обвързваме с конци. Слагаме в тенджера 4–5 лъжици мас, сгорещяваме я, поставяме зелката, наливаме 1 чаша гореща вода, захлупваме и оставяме да се задушава, като често я заливаме с водата, в която ври. Към края прибавяме 1 пълна супена лъжица доматен сос и 1 лъжичка кимион. Когато зелката е сварена, изваждаме  внимателно в чиния, освобождаваме от конците и заливаме със соса, в който е вряла. Нарязваме я с остър нож като диня.

Добър апетит!

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата