Запечена паста с шунка и кашкавал

Да ви е сладко!

Запечена паста с шунка и кашкавал

Продукти:

1 пакет къса паста

300 г шунка

150 г кашкавал

10 кисели краставички

супена лъжица песто

1 глава лук

8 скилидки чесън

сол, черен пипер

2-3 консерви пасирани домати или една и половина пресни

Приготвяне:

Сложете пастата да се вари според указанията на опаковката. През това време нарежете шунката на ситно, заедно с киселите краставички и ги задушете за няколко минути в тиган. Отделно направете доматен сос като задушите чесън, лук и добавите към тях пасирани домати от консерва или пресни ситно нарязани, сол, черен пипер, както и супена лъжица песто.

Когато пастата е сварена, изцедете я от водата и я добавете към доматения сос, а към тях сложете и шунката и краставичките. Разбъркайте добре и изсипете в тавичка. Настържете кашкавал и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато кашкавалът се разтопи.

az-jenata.bg

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата