Рецепта на деня: Сицилиански пай

Добър апетит!

Рецепта на деня: Сицилиански пай

 

Необходими продукти:
500 г тънки кори за баница
2 яйца
2 чаши кисело мляко
1 чаша грис
1 чаена лъжичка сол
1/2 ч.л. бакпулвер
1 чаша олио
200 г шунка
150 г настърган кашкавал
150 г мариновани гъби
кетчуп, риган

 

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със солта, киселото мляко, олиото, гриса и бакпулвера. С получената плънка намажете корите: сложете на плота една кора, намажете с плънката, покрийте с друга кора, намажете и нея и така, докато се изчерпат всички кори. Заделете малко плънка, за да намажете пая преди печене. Последната кора не мажете с плънката, а върху нея намажете малко кетчуп, поръсете с риган, подредете отгоре тънко нарязаната шунка, поръсете със ситно нарязани мариновани гъби и накрая - с настъргания кашкавал. Завийте корите на руло и го поставете в намазнена тавичка. След това отгоре разнесете останалата плънка. Печете на 180 градуса до готовност.


Добър апетит!

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата