Продукти:
1 кг пилешки гърди
1 и 1/3 чаши вода
500 мл пилешки бульон
1 чаша майонеза
1 чаша настърган кашкавал
1 чаена лъжичка лимонов сок
½ чаена лъжичка къри
1/8 чаена лъжичка черен пипер
500 г броколи, нарязани на розички
1 супена лъжица масло, разтопено
1 и ¼ чаши галета
Приготвяне:
Поставете пилешкото в голяма тенджера заедно с водата. Нека кипне, след това намалете котлона. Покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути. Месото трябва да порозовее. След това отцедете водата и накъсайте пилето на късчета.
За да направите соса смесете бульона, майонезата, ¼ от галетата, половината от кашкавала, лимоновия сок, кърито и черния пипер.
В тава за печене поставете пилешкото, броколите и половината от получения сос.
Останалият кашкавал смесете с останалата галета и разтопеното масло. Разпръснете върху другите продукти в тавата. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.
az-jenata.bg
Коментари