IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:28 | 17 февруари 2016
Обновен: 07:01 | 11 май 2025

Пиле с броколи и кашкавал на фурна

Да ви е сладко!

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пиле с броколи и кашкавал на фурна

Продукти:

1 кг пилешки гърди

1 и 1/3 чаши вода

500 мл пилешки бульон

1 чаша майонеза

1 чаша настърган кашкавал

1 чаена лъжичка лимонов сок

½ чаена лъжичка къри

1/8 чаена лъжичка черен пипер

500 г броколи, нарязани на розички

1 супена лъжица масло, разтопено

1 и ¼ чаши галета

Приготвяне:

Поставете пилешкото в голяма тенджера заедно с водата. Нека кипне, след това намалете котлона. Покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути. Месото трябва да порозовее. След това отцедете водата и накъсайте пилето на късчета.

 

За да направите соса смесете бульона, майонезата, ¼ от галетата, половината от кашкавала, лимоновия сок, кърито и черния пипер.

 

В тава за печене поставете пилешкото, броколите и половината от получения сос.

 

Останалият кашкавал смесете с останалата галета и разтопеното масло. Разпръснете върху другите продукти в тавата. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна