1 пакет печени кори на сач (Продават ги в големите хипермаркети. В една опаковка има 3 бр. кори.)
500 г кайма
1 морков
1 червена пиперка
1 глава лук
4 скилидки чесън
200 г сирене
1 буркан домати
3 супени лъжици едросмляна лютеница
100 м зехтин
щипка риган, босилек, майорана
? ч.л. сол
100 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган запържваме в зехтина настъргания морков, нарязаните на ситно лук, чесън, пиперка и каймата. Добавяме разбитите с пасатор домати, лютеницата и подправките. Оставяме да поври, докато се изпари 1/3 от соса.
В намазана с масло тавичка поставяме половината от първата кора и я наръсваме с плънката и соса. Отгоре поставяме втората половина и наръсваме само с по-течната част на соса и 1/3 от сиренето. По същия начин процедираме със следващите кори, като оставяме сос за поливане на последната кора. Преди да я залеем обаче, нарязваме лазанята на 8-12 парчета (в зависимост от големината на тавата). Печем на 160 градуса, докато покафенее, и накрая поръсваме с настъргания кашкавал. Изключваме фурната и оставяме лазанята на топло, за да омекне кашкавалът.
Добър апетит!
Коментари