IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:03 | 19 февруари 2016
Обновен: 19:44 | 11 май 2025

Лесна лазаня с кори на сач

Необходими продукти:

По материала работи: Юлиян Атанасов
Лесна лазаня с кори на сач

1 пакет печени кори на сач (Продават ги в големите хипермаркети. В една опаковка има 3 бр. кори.)

500 г кайма

1 морков

1 червена пиперка

1 глава лук

4 скилидки чесън

200 г сирене

1 буркан домати

3 супени лъжици едросмляна лютеница

100 м зехтин

щипка риган, босилек, майорана

? ч.л. сол

100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

 

В дълбок тиган запържваме в зехтина настъргания морков, нарязаните на ситно  лук, чесън, пиперка и каймата. Добавяме разбитите с пасатор домати, лютеницата и подправките. Оставяме да поври, докато се изпари 1/3 от соса.

 

В намазана с масло тавичка поставяме половината от първата кора и я наръсваме с плънката и соса. Отгоре поставяме втората половина и наръсваме само с по-течната част на соса и 1/3 от сиренето. По същия начин процедираме със следващите кори, като оставяме сос за поливане на последната кора. Преди да я залеем обаче, нарязваме лазанята на 8-12 парчета (в зависимост от големината на тавата). Печем на 160 градуса, докато покафенее, и накрая поръсваме с настъргания кашкавал. Изключваме фурната и оставяме лазанята на топло, за да омекне кашкавалът.

Добър апетит!

Коментари

Новини Варна