IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:13 | 7 май 2016
Обновен: 20:01 | 8 май 2025

Рецепта на деня: Сьомга със сос

Бързо, лесно и вкусно

По материала работи: Златина Добрева
Рецепта на деня: Сьомга със сос

Сьомгата е един от най-предпочитаните продукти за изискани ястия, които са не само вкусни, но и много диетични.

 

Полезният деликатес предоставя огромно разнообразие откъм начин на приготвяне и допълва балансирания вкус както със сладки, така и със солени и дори кисели подправки.

 

Днес tialoto.bg акцентирa на един приятен начин на приготвяне на сьомга с мед и соев сос.

 

За съвършеното ястие ще ви бъдат необходими 10-15 минути в приготвяне, а количеството е достатъчно за две порции.

 

Необходими продукти:
2 цели парчета сьомга (можете да оставите или да махнете кожата – зависи от личното предпочитание)
Сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици масло
3 супени лъжици мед
3 супени лъжици соев сос
2 лайма
Кориандър за сервиране
Сготвен ориз (по желание за сервиране)

 

Начин на приготвяне:
Овкусете двете филета от сьомга като ги поръсите обилно от двете страни със сол и черен пипер. Поставете ги върху предварително загрят тиган с незалепваща повърхност със съвсем малко зехтин. Запечете едната страна за около 5 минути, докато не получите приятен златист загар. Обърнете внимателно и запечете и от другата страна. Извадете филетата и ги оставете върху хартия за готвене, за да попие мазнината.
В същия тиган добавете маслото, меда, соевия сос и изстискайте сока от два лайма. Разбъркайте добре и оставете на слаб огън да поври, докато не се сгъсти глазурата.
Можете да опитате и да добавите сол и черен пипер на вкус. Гответе за още минута или две, ако искате да получите много гъст сос.
Върнете филетата от сьомга в тигана и поливайте с лъжица от соса.
За сервирането можете да сварите ориз и да го поставите като канапе под филетата.
Полейте със соса, поръсете със ситно нарязан магданоз и оставете да изстине малко.

 

Да ви е сладко!

Коментари

Новини Варна