Продукти:
15 червени или зелени чушки (може и люти)
250 г кашкавал, настърган
100 г пушен бекон, нарязан на кубчета
1 чаша брашно
1 чаша галета
2 яйца
250 мл олио за пържене
200 г крема сирене
Приготвяне:
Смесете крема сиренето с кашкавала и бекона. Измийте и почистете чушките. Напълнете ги със сместа. По желание можете да добавите и някакви подправки. Брашното и галетата се разделят в две отделни купи. Двете яйца се разбиват също в отделна купа. Напълнените чушки се потапят първо в яйцата, след това в брашното и накрая в галетата. Мазнината се сгорещява на средна температура в дълбок съд. Пържете чушките за няколко минути на маслена баня. Извадете и отцедете върху кухненска хартия за малко преди сервиране.
az-jenata.bg
Коментари