Необходими продукти:
1 чаша захар на пясък
180 г чаша смлени орехи
2 белтъка
2 с.л. брашно
1 равна супена лъжица канела
10 зърна счукан карамфил
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме захарта и продължаваме да бием, докато получим гъст сняг. Накрая прибавяме постепенно орехите, канелата и карамфила, като разбъркваме леко сместа. Разделяме ореховото тесто на две части. Смесваме 2 супени лъжици брашно с 2 супени лъжици захар на пясък, поръсваме масата и отгоре разстиламе тестото. Изрязваме малки правоъгълни пастички, които нареждаме в леко намазана с масло тава и ги печем до засушаване в умерена фурна.
Да ви е сладко!
Коментари