IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
09:30 | 21 май 2016
Обновен: 01:18 | 8 май 2025

Песто и паста, но на салата

Лесна пролетна рецепта, за която ще трябва да отделите 12 минутки

По материала работи: Юлиян Атанасов
Песто и паста, но на салата

Често ни се случва да се колебаем много дали да се спрем на нискокалорична салата, или да заложим на вкуса и да си приготвим паста.

 

Кулинарната магия ни предоставя безброй много варианти и възможности, с които да не правим компромис нито с едното, нито с другото.

 

Днес ще ви представим лесна и вкусна рецепта за салата с песто и паста, чийто вкус е не просто наситен, но и много свеж.

 

За приготвянето ще трябва да отделите 12 минути, а продуктите ще ви стигнат точно за 4 порции.

 

Ще ви бъдат необходими:

 

Половин пакет фусили

1 супена лъжичка песто

½ чаена чаша настърган пармезан

½ чаена чаша майонеза

½ чаена чаша сметана

¼ чаена чаша мляко

½ с.л сол

½ с.л пипер

1 маруля, ситно нарязана

1 чаша чери домати

½ чаша маслини

Моцарела, нарязана на кубчета

4 с.л кедрови ядки

 

Начин на приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода като следвате инструкциите на гърба на пакета. След като е готова, изцедете водата и изплакнете със студена вода. Оставете настрани, за да изстине.

 

Когато вече е малко по-студена, добавете пестото. В случай, че искате плътно покритие, можете да увеличите двойно дозата.

Добавете пармезана и разбъркайте добре. Покрийте пастата с фолио и оставете в хладилника.

 

Направете дресинга като смесите на едно място майонезата, сметаната и млякото с останалата част от пестото.

 

Добавете сол и черен пипер на вкус и ако обичате по-пикантно, увеличете количеството.

Желателно е дресингът да бъде по-течен на консистенция, за да може да полее плътно цялата салата. Покрийте и оставете настрани.

На предварително затоплен тиган изсипете кедровите ядки и оставете да се запекат, докато не получат златист загар от всички страни.

 

За да „сглобите“ салатата, направете легло от марулята в голяма купа. Покрийте щедро с песто.

Добавете доматите, маслините и парчетата сирене.

 

С лъжица полейте обилно салатата – ако дресингът ви е добре направен, няма да остане на върха, а ще се разлее и в основата.

 

Поръсете с кедрови ядки, малко пармезан и сервирайте.

 

Tialoto.bg

 

Коментари

Новини Варна