IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
09:30 | 15 януари 2014
Обновен: 20:37 | 24 април 2024

Сексскандали в британския шоубизнес

Сексскандали в британския шоубизнес

По материала работи: Златина Добрева
Сексскандали в британския шоубизнес

Британската телевизионна звезда Уилям Роуч и известният бивш ди джей, водил програми по Би Би Си Дейв Лий Травис, сред чиито почитатели е дори опозиционната лидерка на Мианма Аун Сан Су Чжи, се явиха в британски съдилища по серия от обвинения за сексуални посегателства, предадоха Ройтерс и ДПА.
Роуч, който изигра ролята на Кен Барлоу в сериала "Коронейшън стрийт", е използвал славата си, за да запуши устата на жертвите си, заяви прокурорът по случая Ан Уайт. 81-годишната звезда е обвинявана в изнасилването на 15-годишно момиче през 1967 г. и в още няколко непристойни дела, извършени между 1965 г. и 1968 г. срещу четири момичета на възраст между 11 и 16 г. Роуч е съден в Престън, северно от Манчестър.
68-годишният бивш ди джей Дейв Ли Травис пък е съден в Лондон. Прокурорката по делото Миранда Мур го описа като опъртюнист, който атакувал млади и уязвими жени. На него са му повдигнати 13 обвинения за непристойно поведение и посегателства, извършени между 1976 г. и 2003 г. и едно за сексуално посегателство от 2008 г. В тях са замесени 11 жени, от които една е била на 15 години.
Делото срещу Роуч се очаква да трае 4 седмици, а това срещу Лий Травис - 6 седмици, пише БТА.
Същевременно популярният британски шоумен от австралийски произход 83-годишният Ролф Травис пледира невинен в лондонски съд по 12 обвинения за непристойно държание срещу 4 жертви на възраст от 7 до 19 г. в периода 1968-1986 г.
Процесите са последното развитие от скандала, тресящ британския шоубизнес откакто се появиха твърдения, че покойният журналист и ветеран от Би Би Си Джими Савил е извършил множество сексуални посегателства.

Коментари

Новини Варна