IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
08:59 | 9 януари 2014
Обновен: 15:43 | 20 април 2024

Рокля сменя цвета си

Рокля сменя цвета си

По материала работи: Златина Добрева
Рокля сменя цвета си

Техно-шик за няколко хиляди долара може да завладее всяка поклонничка на модата, особено ако е рокля, която може да сменя цвета си според желанието на жената, която я носи.
Британската дизайнерка Ейми Рейнбоу Уинтърс показа как електрониката навлиза в модата. Тя представи рокля от оптични влакна с вградени сензори в ръкавите. В един момент роклята е синя, а с натискането на ръкава, примерно, променя цвета си.
"Ако чувствате, че трябва да сте в лилаво, роклята ви ще бъда лилава. Ако по-късно усетите желание да сте в червено, имате го. Вие просто поглеждате ръкавите си и решавате какъв цвят искате да носите", обясни дизайнерката.
Уинтърс проектира платове и дрехи, като си сътрудничи с технолози, с които изработват необходимите материали. Тя работи с материали, които реагират дори на звук, слънце и вода.
На събитието беше представена и рокля с датчици за движение, която променя цвета си, когато жената скочи. Творенията на моделиерката са обичани от хората в шоубизнеса, които ги използват за видеоклипове или хващащи очите реклами. Но дизайнерката споделя, че все още не е готова да излезе на пазара, пише БГНЕС.
Фиброоптичната рокля струва около 3000 долара, но модела на сцената може да е много по-скъп, защото всичко зависи от дизайна.

Коментари

Новини Варна