Ето нашето вкусно и ароматно предложение за летния неделен ден:
Продукти:
1 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. смлени орехи
3 яйца
1 глава кромид лук
щипка чубрица
сол, черен и червен пипер на вкус
олио за намазване на тавата
За заливката:
1 кофичка кисело мляко
2-3 скилидки чесън
сол на вкус
Приготвяне:
Овесените ядки се заливат с 2 ч.ч. студена вода и се оставят да набъбнат (най-добре от вечерта). Прибавят се нарязаният на ситно кромид лук и останалите продукти. Разбърква се добре, изсипва се в намазаната с олио тава и се пече до зачервяване във фурната, загрята предварително до 220 градуса.
Чесънът за заливката се счуква и се разбърква с киселото мляко.
Готовата запеканка се нарязва на парчета и се поднася със заливката.
Ястието е добре да се консумира топло.
Добър апетит!
Коментари