Тиквички с пармезан

Време на приготвяне: 30 минути Порции: 15

Тиквички с пармезан

Продукти:

 

- 4-5 малки тиквички

- 2 супени лъжици зехтин

- сокът на един лимон

- сол и черен пипер на вкус

- 2 стрити скилидки чесън

- 3/4 чаша ситно настърган пармезан

 

Приготвяне:

 

Нарежете тиквичките на дълги парчета, като избягвате семките. В купичка смесете зехтина с лимона, стрития чесън, солта, черния пипер. Сложете тиквичките в тавичка, в която предварително сте поставили фолио за печене, съветва екипът на az-jenata.bg.

 

С помощта на готварска четка ги намажете със сместа обилно, след което ги поръсете с настъргания пармезан. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (около 12-15 минути).

 

Добър апетит!

 

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата