Салата с горски плодове, пилешко и спанак е лекото лятно предложение за неделен обяд на az-jenata.bg.
Продукти:
300 г бейби спанак
100 г ягоди
100 г малини
1 шепа боровинки
150 г чери домати
200 г пилешки гърди, печени
50 мл зехтин
1 щипка пресен босилек, нарязан
1 лимон
1 супена лъжица мед
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
Приготвяне:
Предварително изпечете пилешките гърди и ги охладете. Нарежете ги на средно големи парчета. За да направите дресинга в блендер смесете меда, зехтина, босилека, сока и кората на лимона.
Измийте бейби спанака и го сложете в купа цял заедно с дръжките. Към него добавете пилешкото и нарязаните на половинки чери домати, както и нарязаните плодове. Овкусете с дресинга и поръсете със сол и пипер.
Коментари