Салата с горски плодове, пилешко и спанак е лекото лятно предложение за неделен обяд на az-jenata.bg.
Продукти: 300 г бейби спанак 100 г ягоди 100 г малини 1 шепа боровинки 150 г чери домати 200 г пилешки гърди, печени 50 мл зехтин 1 щипка пресен босилек, нарязан 1 лимон 1 супена лъжица мед 1 щипка сол 1 щипка черен пипер
Приготвяне: Предварително изпечете пилешките гърди и ги охладете. Нарежете ги на средно големи парчета. За да направите дресинга в блендер смесете меда, зехтина, босилека, сока и кората на лимона. Измийте бейби спанака и го сложете в купа цял заедно с дръжките. Към него добавете пилешкото и нарязаните на половинки чери домати, както и нарязаните плодове. Овкусете с дресинга и поръсете със сол и пипер.