IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
13:10 | 30 август 2014
Обновен: 15:39 | 17 юни 2022

Мъжкият език на тялото

Мъжкият език на тялото

По материала работи: manager
 Мъжкият език на тялото


Езикът на тялото може да ни каже много неща, дори когато думите липсват. Свикнали сме да смятаме, че жените изпращат повече кодирани сигнали чрез тялото си, но и при мъжете не са никак малко.
Разликата между мъжете и жените е, че мъжете често правят тези жестове по-първично и несъзнателно за разлика от жените и ако се научим да ги разчитаме и да им обръщаме внимание, ще разберем много повече за отношението им към нас.
Ръце в джобовете – незаинтересованост или притеснение
Това обикновено означава, че мъжът не е заинтересован от вас. Но в някои случаи може да подсказва и за притеснение. Ако сте грабнати от този младеж, задълбочете разговора и ще си проличи.

Ръце на колана - „Искам те сега!“
Ако ръцете му стоят с окачени палци на колана, това означава, че най-вероятно през главата му минават палави мисли. Той се опитва да заеме възможно най-привлекателната поза, която мъж може да заеме, за да ви омае.

Ръка на устата - „Не съм сигурен дали е добра идея...“
По принцип, поставянето на ръката върху устните означава, че човек не е съвсем сигурен какви действия да предприеме. Ако половинката ви кима и се съгласява с това, което казвате или искате, но поставя ръцете си някъде по лицето и най-вече на устата, това означава, че действително не е съвсем съгласен и има резерви.

Ръка върху вашето рамо - „Ревнувам!“
Представете си следната ситуация: Приказвате си със съсед от блока, докато чакате мъжа си да слезе. Той слиза и ненадейно слага ръка върху рамото ви просто така, на пръв поглед без причина. Причина има – той явно не харесва съседа, смята го за заплаха и демонстрира териториално поведение чрез този жест.
Докосването е първичен намек, който показва, че територията е заета и навлизането в нея означава война.

 

 

Ръце около столчето на чашата за вино - „Толкова съм влюбен в теб!“
Ако сте на среща, пиете вино в ресторант на приглушена светлина, забележете начина, по който той държи чашата за вино. Ако увива пръстите си около столчето на чашата, това означава, че е лудо влюбен във вас и не може да намери място за ръцете си от желание!
Обикновено мъжете просто хващат чашата и отпиват. Но ако докато си говорите сладко той повдига чашата за столчето и не спира да си играе с нея, това е сигурен знак.

Слага ръка върху вашата – демонстрация на притежание
Независимо дали сте на вечеря с друга двойка, с общ приятел или случайна среща с далечен познат, ако неговата ръка се озове върху вашата, той иска да покаже, че отново територията е заета. Дори да няма повод – просто за всеки случай!
Също така може да е знак, че мъжът ви иска да поеме водещата роля в разговора.

Ръка върху тила - „Пленен съм!
На среща сте, говорите си и внезапно той слага ръката си на тила, сякаш се почесва или разтрива. Мъжете правят това, когато срещу тях стои жена, от която са истински пленени. Някои дори могат да изгубят ума и дума от присъствието на жената. Тогава правят този жест.
az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна