Домашни бонбони „Тирамису“

Време на приготвяне: 120 минути Порции: 10-15

Домашни бонбони „Тирамису“

Продукти:

24 бишкоти
200 мл горещо кафе
250 г шоколад
3 прахчета ванилия
1/2 чаена лъжичка инстантно кафе
200 г крем маскарпоне

 

Приготвяне:

В кухненски робот смелете бишкотите. Сварете кафето и докато е горещо залейте с него начупения шоколад и разбъркайте добре, за да се разтопи. Сложете бишкотите в купа и прибавете към тях ванилията и инстантното кафе.


Разбъркайте и сложете шоколадовата смес, заедно с маскарпонето. След като се получи хомогенна смес, оформете малки топчета и ги сложете в хладилник за около час.


Накрая ги потопете в разтопен или течен шоколад, сложете ги в подходяща чиния и отново поставете в хладилник.

 

az-jenata.bg

 

Четете още Хляб с карамелизиран лук

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата