Кленовият сироп е естествен продукт, който може да бъде от полза за имунната система, кожата, стомаха и др. В него не се съдържат преработени захари. Важно е да четем етикета, преди да закупим клено сироп, а на него като единствена съставка следва да е посочен „кленов сироп“.
Консумацията на кленов сироп им потенциала да предотврати развитието на възпалителни заболявания като рак, остеопороза и болест на Алцхаймер, поясняват изследователи. Сладкият сироп е с богато съдържание на полифеноли – съединения на растителна основа, които работят като антиоксиданти.
Същите тези антиоксиданти са и естествено средство против стареене. Изследователи поясняват, че кленовият сироп възстановява уврежданията на кожата, причинени от околната среда и свободните радикали.
Консумацията на този натурален продукт може да бъде от полза и срещу подуване на корема, затова е препоръчително да го използваме вместо захар. Кленовият сироп е по-малко вероятно да причини нарушения в храносмилането и подуване, в сравнение с обработените подсладители. Характерният му вкус се съчетава с маслени бисквити, бисквити за кафе и други лакомства.
В кленовия сироп се съдържат и ценни хранителни вещества като цинк и манган, които могат да предпазят от разболяване от обичайните настинка и грип. Цинкът поддържа нивата на белите кръвни клетки, които са от решаващо значение за укрепване на защитните сили на организма.
Манганът, от друга страна, защитава клетните на имунната система от възпаления и увреждане. В сладкия натурален продукт се съдържат и други витамини и минерали.
В количеството от 100 г могат да се открият 7% от препоръчителното дневно количество калций, 6% от нужния за деня калий, 7% - желязо, 28% от препоръчителния цинк и 165% от необходимия за деня манган.
Puls.bg
Свързани теми Китайска диагностика – какво могат да издадат ушите?
Коментари